in

ТОП 6 грешки при ремонт на баня

Първото нещо, което искаме да кажем, е, че всеки ремонт на баня започва с къртене на баня. Тук ще намерите това https://kurtenesofia.com/kurtene-na-banya
1. Лоша вентилация

Проста истина: ако в стаята има излишна влага, ще се появят гъбички и мухъл. Следователно един аспиратор в банята не е достатъчен, необходими са вентилационни отвори в няколко зони: над мивката, над ваната и душа, зад уредите.

Няма да е излишно да инсталирате допълнителен вентилатор или да направите захранваща и изпускателна система (това ще струва повече).

2. Слаба светлина

Денят ви започва в банята: тук ще получите заряд от енергия и ще изглеждате спретнати. Липсата на подходящо осветление определено няма да ви развесели, ако се бръснете лошо или гримирате очите си.

Една таванна лампа едва ли е достатъчна за вашия комфорт. По-добре е да осигурите няколко превключващи групи: например горната основна светлина, допълнително осветление на стената и, разбира се, осветление на огледалото.

3. Лоша или никаква хидроизолация

Ако ремонтът на вашата баня включва висококачествена хидроизолация, няма да е необходимо да плащате за ремонт на съседите, които сте наводнили по-късно.

Изберете специалисти по препоръка, за да сте сигурни в качеството на извършената работа. И следете хода на ремонта: заповядайте на място, за да се убедите сами, че сте хидроизолирани. За да направите това, разбира се, си струва първо да проучите въпроса: какви технологии има и как трябва да изглежда.

4. Пластмасови или метални люкове

Още един детайл от интериора на банята „от миналото“, което намалява разходите за ремонт. Пластмасовите люкове придобиват още по-неестетичен вид, когато прахът се утаи около периметъра на отвора на вратата – те ще трябва да се избърсват поне веднъж седмично.

Изберете люк от плочки със силиконово уплътнение, което предотвратява натрупването на прах върху вратата и 100% предпазва водопроводната ниша от влага.

5. Циментова фугираща смес във влажни помещения

Какво се случва, ако разлеете вода върху циментова фуга? Тя ще го абсорбира в себе си, ще промени цвета си и ще се превърне в развъдник на микроби. Какво се случва, ако разлеете вода върху епоксидната фугираща смес? Нищо.

Това е епоксидна фугираща смес за плочки, която е препоръчително да се използва във всички мокри помещения: близо до мивка, душ или вана.

Но има и недостатъци: струва порядък по-висок от цимента, а самото приложение е по-сложно. Ако остатъкът не се измие правилно, съществува риск от разваляне на плочката – ще трябва да похарчите допълнителни пари и време, за да я почистите.

6. Различни по цвят и размер плочки

Когато купувате плочки, особено от склад, уверете се, че са с еднакъв тон и размер. Ако пропуснете този момент, съществува риск да получите стени с различни нюанси и неравномерни фуги по ширина – така се компенсира неточността на размерите на плочките при полагане.

Често срещана ситуация: партида плочки пристига в магазин или салон, практически е разпродадена – остава 1 кутия. Няма достатъчно материал за следваща поръчка, салонът поръчва повече. От новата партида остават още няколко кашона, от следващата още и т.н. Магазините се опитват да продадат останалите бързо, като често ги продават на намалени цени.

И тук се крие опасността: плочките от различни партиди, като правило, се различават една от друга.

Умно решение: закупете материал за облицовка по поръчка – така гарантирано ще получите еднакви по размер и цвят плочки; или купете от склад, но внимателно проверявайки тона и калибъра.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Какво Мислиш?

0 Точки
Upvote Downvote

Написано от Yashkov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Тонизираща и подмладяваща маска за лицето и кожата

    Как протича раждането със секцио?