OTGOVORITE.BG

профил

Болка в тестисите

Otgovorite.bg
Болка в тестисите
Споделете

Когато мъжът усети внезапна болка в тестисите и не отминава в близките десетина минути, това може да се окаже симптом на остро заболяване. Необходимо е мъжът да не пренебрегва подобен вид неразположения и незабавно да потърси медицинска помощ, тъй като причините могат да бъдат доста. Ето някои възможни причини за внезапна болка в тестесите:

  1. Болки в тестисите биха се получили от усукване на семенната връв, която кръвоснабдява самия тестис, а именно това усукване прекратява процесът на кръвоснабдяване и води до внезапна рязка болка. Самото усукване на тестесите може да се причини както от тежка физическа дейност, така и без видими причина дори и по време на сън. Също така няма определна възраст при която може да се наблюдава по- голям риск на поява на подобно състояние. Симптоми- внезапна и остра болка, което може да предизвика гадене и повръщане понякога и темература. Усукването на тестиси е много сериозно състояние, което не бива да се пренебрегва и незабавно трябва да потърсите медицинска помощ!!!
  2. Възпаление на извитото каналче, което пренася сперматозоидите (епидидимис) вследствие на някаква бактериална инфекция или хламидии придавани по полов път. Тогава при мъжа се появяват оплаквания като зачервяване около отвора на пикочния канал, парене при уриниране и поява на воднист секрет. Заболяването може да протече с поява на треска или подуване. При подобен тип оплаквания е необходимо да се посети лекар, тъй като за появата на заболяването е вероятно се е случило по полов път и е небходимо да бъдат лекувани и изследвани и двамата партньори.
  3. Възпаление на тестиса може да се получи и при силна инфекция на простата. Заболяването се нарича Орхит и често е съпътствано от с болки и тежест в скротума. Нужно е да се подходи отговорно към това заболяване, тъйкато макар и рядко не е изключно да доведе до безплодие

Съвет: Не пренебрегвайте подобен тип болки, макар и леки, ако те са на чести интервали, потърсете лекарска помощ или консултация от специалист. Не забравяйте, че всеки симптом е знак за предстоящ здравословен проблем, който с предприети навременни мерки би бил отстранен!!!

Беше ли ви полезна тази статия?

Print Friendly and PDF

0 Коментара

Login with

Още от Здраве

Top