OTGOVORITE.BG

профил

Ефикасно лечение на гуша с домашни рецепти

Otgovorite.bg
Ефикасно лечение на гуша с домашни рецепти
Споделете

Уголемяването на щитовидната жлеза на гушата е едно много често срещано заболяване, дължащо се на значителен недостиг на йод в организма. Неправилното функциониране на жлезата ограничава нейните възможности за прозвеждане на достатъчно тироксин в организма, при което тя се уголемява за да набави необходимото количеството от веществото. Най- често срещания видим белег за признак на заболяването е солидно уголемяване в предната част на шията. Размерите на деформирането могат да предизвикат затруднения при процесите на дишане, хранене или преглъщане. При тежките форми на заболяването най- често се наблюдават затруднения при говорене, сънливост, затруднена памет, нарушение в менструалния цикъл, раздразнителност, умора и други. 

След консултация с лекар и установена диагноза, ако сте решили да не прибягвате до лечение с медикаменти, може да използвате някои от доказаните народни рецепти, които са полезни и не допускат странични ефекти. Ето няколко доказани рецепти срещу гуша подбрани и селектирани специално за онлайн списанието Otgovorite.bg

  • Няколко цвята от черен бъз и една шепа орехови листа се заливат с 1 литър вряла вода. Прецежда се, след като изстине. Листата и цветът се смачкват и с тях се налага гушата. С лапата се преспива. Отварата се пие вместо вода.

  • Една супена лъжица жълт кантарион се вари 3 мин. в 200 мл. вода. В прецедената отвара се капват 3 капки йодова тинктура. Пие се по100 мл. сутрин и вечер на гладно. Докато трае лечението, от 1 до 2 месеца, всеки ден се изпива и по една чаша морковен сок.

  • Няколко луковици от градинско кокиче 20 гр. се заливат100 мл. силен винен оцет. Съдът се държи на хладно и тъмно 5 дни. С получения извлек един път дневно се маже гушата. Лечението продължава 9 дни

  • продължение на 10 дни се пие отвара от орехови листа по следната схема: Първия ден в 100 мл. вода се вари 1 орехов лист, докато водата изври наполовина(50мл); втория ден в 200 мл. вода се варят 2 орехови листа, докато водата остане 100мл. И така до десетия ден , когато се варят 10 листа в 1л вода, докато остане 500 мл. вода. Отварата се пие 2-3 пъти преди ядене. От единадесетия ден процедурата продължава в обратен ред-намалява се с по едно листо на ден на 100мл вода, докато се стигне до един лист и 100мл вода дневно. Прави се почивка от 20 дена, след което лечебната процедура се повтаря по описания вече начин.

Беше ли ви полезна тази статия?

Print Friendly and PDF

0 Коментара

Login with

Още от Народна медицина

Top