OTGOVORITE.BG

Хрупкави камбички

Марияна Мишева
Хрупкави камбички
Споделете

Хрупкави камбички

Лесна рецепта за Хрупкави камбички.

Необходими продукти:

  • Чушки камби

  • Олио

  • Захар

  • Сол

  • Оцет

  • Черен пипер (по желание)

  • Дафинов лист (по желание)

Начин на приготвяне:

Камбите се изчистват от дръжките и семето, измиват се и се оставят да изсъхнат. В така готовите камби с малка лъжичка се слага от солта, захарта, олиото и оцета. На една камба по 1/2 ч.л. захар, ½ ч. л. сол, 1ч.л. олио и 1 ч. л. оцет. Приготвените камби се нареждат в тава и се запичат в загрята фурна, докато си променят цвета и им.

Малко се набръчка люспата- не повече. Запечените камби се нареждат в буркан една върху друга, като всяка се притиска леко до запълването на буркана и се затваря с капачка. Това се прави докато камбите са още топли. По желание може да се прибави по един дафинов лист и няколко зърна черен пипер. Готовите буркани не се стерилизират. Могат да се консумират веднага след изстиването, но е желателно да се изчака 2,3 дни.

Разгледайте останалите кулинарни рецепти за:

  • Туршия от камби с мед
  • Пикантни патладжани
  • Пърлени чушлета
  • Печени чорбаджийски чушки
  • Туршия от патладжан

Беше ли ви полезна тази статия?

Print Friendly and PDF

0 Коментара

Login with

Още от Рецепти

Top