
Споделете
Хрупкави камбички
Лесна рецепта за Хрупкави камбички.
Необходими продукти:
-
Чушки камби
-
Олио
-
Захар
-
Сол
-
Оцет
-
Черен пипер (по желание)
-
Дафинов лист (по желание)
Начин на приготвяне:
Камбите се изчистват от дръжките и семето, измиват се и се оставят да изсъхнат. В така готовите камби с малка лъжичка се слага от солта, захарта, олиото и оцета. На една камба по 1/2 ч.л. захар, ½ ч. л. сол, 1ч.л. олио и 1 ч. л. оцет. Приготвените камби се нареждат в тава и се запичат в загрята фурна, докато си променят цвета и им.
Малко се набръчка люспата- не повече. Запечените камби се нареждат в буркан една върху друга, като всяка се притиска леко до запълването на буркана и се затваря с капачка. Това се прави докато камбите са още топли. По желание може да се прибави по един дафинов лист и няколко зърна черен пипер. Готовите буркани не се стерилизират. Могат да се консумират веднага след изстиването, но е желателно да се изчака 2,3 дни.