OTGOVORITE.BG

профил

Как да използваме Стевия?

Силвия Петрова
Как да използваме Стевия?
Споделете

Стевия е заместител на захар, в който няма калории, създаден от растението Stevia. Стевията е популярна сред тези, които се хранят здравословно, пазят диета и диабетиците, тъй като не повишава нивата на кръвната захар. Можете да използвате листа на Стевия в неговата рафинирана, течна или прахообразна форма или да подсладите храната си с пресни листа от Стевия. Въпреки, че висококачествената рафинирана Стевия е "общопризната като безопасна" от Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA) в САЩ, чистият лист от Стевия няма одобрение от FDA за употреба в храни.

  1. Използвайте чисти капки от Стевия. Може би най-популярният начин за използване на Стевия е в течна форма. Няколко капки Стевия могат да се използват за замяна на 1-2 чаени лъжички бяла захар. Използвайте капки от Стевия в напитки (горещи или студени), сосове или супи.
  2. Опитайте с чист екстракт от Стевия. Друг популярен начин за използване на Стевия е в чистата му форма. Тази рафинирана Стевия прилича на захарта и може да се използва навсякъде, където обикновено се използва подсладител на прах. Прахът от екстракт от Стевия е по-силен от захарта. Използвайте половината (или по-малко от половината) като количество, където обикновенно ползвате захар. 
  3. Печете със Стевия. Пудрата от Стевия може да се използва за заместване на захарта при печене. Когато печете със Стевия, ще искате да използвате 1/2 количеството захар, което обикновено използвате (или дори по-малко).
    Въпреки че стевията може да възпроизведе сладостта на захарта, тя няма да се карамелизира.
  4. Стевията може да има остатъчен вкус, който някои намират за леко горчив.

Беше ли ви полезна тази статия?

Print Friendly and PDF

0 Коментара

Login with

Още от Статии от Вас

Top