OTGOVORITE.BG

профил

Как да сме по-уверени зад волана

LeoMessive
Как да сме по-уверени зад волана
Споделете

Безопасността зад волана винаги се е определяла от нас самите, но кога сме най-сигурни? Когато сме още плахи и караме бавно и внимателно, или когато сме самоуверени и натискаме малко по-смело газта?

Често се шегуваме, че ако сега се явим на изпит за шофьори ще се провалим. Това далеч не е така. Просто с годините шофирането се е превърнало в рутинно действие и всъщност просто вече не му обръщаме такова внимание. Престрояванията отдавна не са толкова драматични, колкото в началото. Левите завои на светофар без секция са просто досадни, но не и ужасяващи, а изпреварванията някак неусетно се превръщат в най-забавната част от шофирането. Дали пък наистина ще се изложим, ако отново се явим на изпит?

Нека си представим за миг, че зад нас кара полицейски патрул ще се почувстваме както на външен изпит по кормуване. Ще започнем да спазваме ограниченията за скорост, ще спираме на всички пешеходни пътеки, ще спазваме всички пътни знаци и маркировки, но най-вече ще гледаме огледалата и няма да отлепяме поглед от залепената зад нас полицейска кола. Ако возите така изпитващ 40 минути, то вие със сигурност ще защитите вашето свидетелство за управление на мпс.

Какъв би бил извода от всичко това? Много просто, колкото повече внимаваме в пътната обстановка, гледате в огледалата, спазвате знаците и маркировката, толкова по-сигурно и спокойно ще се движите. Пътната сигнализация не е случайно там и не е само за начинаещи. Тя е там да ни защити, напътства и предупреждава. С времето придобиваме рефлекси, които ни карат да сме по-дръзки и това е напълно нормално, но главната ни цел на пътя е стигнем живи и здрави до крайната цел.

Беше ли ви полезна тази статия?

Print Friendly and PDF

0 Коментара

Login with

Още от Статии от Вас

Top