OTGOVORITE.BG

профил

Лекуване на захарен диабет с билки

Otgovorite.bg
Лекуване на захарен диабет с билки
Споделете

Според световната статистика на всеки 10-ет секунди 2-ма души се разболяват от захарен диабет, като средно около 7 милиона души на година, са засегнати от коварната болест, а от тях около 70 000 са деца. Статистиката е доста потресаваща, затова ние от Otgovorite.bg решихме да представим 18-ет  рецепти с билки за борба със захарен диабет от народната медицина. Всички рецепти са ефикасни и всеки може да си избере подходящата за него спрямо съставките и методът на лечение и това дали ще му бъде поносима за изпълнение.

 1. Докато цъфти бялата акация, болният да изяжда преди всяко хранене по 1 цвят.

 2. Лечението на диабет с изсушени празни бобови шушулки е много разпространено в цялата страна. Отварата се приготвя по различен начин. Един килограм изсушени бобови шушулки се варят 15 мин. в 10 л. вода. Прецедената отвара се пие вместо вода в продължение на 15 дни.

 3. Две супени лъжици бобови шушулки се варят 15мин. в 2л. вода. Прецедената отвара се пие по 1 винена чаша 4 пъти на ден.

 4. Десет добре узрели борови шишарки се варят в 3л вода, докато остане 1л. Възгорчивата тъмна отвара се пие вместо вода. Има поразителен ефект-бързо и рязко спада високата кръвна захар. При по-продължително лечение захарта може да спадне под минимума. В ранен стадий се постига пълно излекуване.

 5. Един прах ванилия се разбива в 1 чаена чаша кисело мляко, което се изяжда сутрин на гладно.

 6. Всяка сутрин преди закуска 30 мин. се изяждат3-4 свежи листа от индрише.Някои болни са имали полза, когато сутрин след закуска са изяждали по 1 свежо листо от индрише.

 7. Десет- петнадесет листа от индрише врат в 1л.вода, докато изври половината. След като изстине, отварата се прецежда и пие по 1 кафена чашка на гладно.

 8. Бурканче от детска храна се пълни със свежи листа от индрише с дръжките, без да се натъпква. Налива се догоре с ракия и се оставя да престои 1 седмица. Пие се 1 седмица по една чаена лъжичка 3 пъти дневно преди ядене.

 9. Две пакетчета карамфил се изсипват в шише в 1 литър зехтин. Шишето стои на тъмно10-ет дни. От прецедения зехтин се пие на гладно.

 10. Три пакетчета карамфил се заливат с 1л. ракия и се оставят да престоят 20-ет дена. Настойката се пие сутрин на гладно по 1 малка ракиена чашка.

 11. Няколко листа от касис се заливат с 200 мл. вряща вода . След 30мин. се прецежда. Отварата се изпива топла наведнъж, най-добре сутрин на гладно.

 12. Една чаена чаша връхчета от коприва, нарязани на дребно се разбъркват с 3 супени лъжици кисело мляко. Яде се по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди ядене. Лечението продължава 1-2 дни
 13. Една супена лъжица счукано копривено семе се смесва с 3 супени лъжици кисело мляко .Сместа се разбърква и се изяжда сутрин на гладно. След 3 дни процедурата се повтаря. Ако не се понижи кръвната захар, лечението се продължава до нормализиране на кръвната захар.

 14. Една супена лъжица ленено брашно се разбърква с едно бурканче кисело мляко. Яде се по 1 чаена чаша 2 пъти дневно-сутрин и вечер.

 15. Десет орехови ядки се смилат или счукват и се разбъркват с 300г. кисело мляко. Сместа се оставя да престои 1 нощ. Изяжда се сутринта вместо закуска. Лечението продължава 10 дни. Почива се 1 седмица, след което лечението се повтаря.

 16. Едно бурканче кисело мляко се смесва с 100-150гр. Добре счукани фъстъци. Изяжда се по една 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди ядене. Млякото се съхранява в хладилник.

 17. Едно бурканче кисело мляко се разбърква с 1 чаена лъжичка хлебна сода. Към сместа се прибавят 22 обелени и счукани сурови фъстъка. Получената смес се изяжда 1 час преди закуска. Лечението продължава 10 дни. Ако кръвната захар не е спаднала, процедурата се повтаря до нормализирането й.

 18. Две шепи ленено семе се заливат с 500мл. студена вода. Оставят се да престоят 12 часа. Получената слузеста течност се пие преди ядене 3 пъти дневно, разделена на 3 части равни части.

Беше ли ви полезна тази статия?

Print Friendly and PDF

0 Коментара

Login with

Още от Здраве

Top