OTGOVORITE.BG

профил

Сърдечен масаж без спасителни вдишвания спасява живот!!!

Otgovorite.bg
Сърдечен масаж без спасителни вдишвания спасява живот!!!
Споделете

Сърдечен масаж без спасителни вдишвания може да бъде ефективен когато се прилага от случайни минувачи на възрастни хора които са изпаднали в колапс. Ако не сте сигурни че ще успеете да направите традиционното КПР  не се страхувайте  да направите сърдечен масаж. Ако пострадалият е имал дихателни проблеми като например удавяне или свръх доза наркотици, преди спирането на сърдечната дейност се опитайте да приложите традиционните методи за указване на спешна помощ, които включват и спасителните вдишвания.
Незабравяйте !!!
Спешната помощ приложена навреме и адекватно може да бъде решаваща за спасяването на човешки жисвот. Запомнете две прости стъпки:

Запомнете!!!

  • Обадете се на 112 или на  Бърза помощ
  • Направете качествен сърдечен масаж, като помпите силно и бързо докато престигне медицинския екип, който ще ви каже кога да спрете

Независимо дали някога ще ви се наложи да участвате в инцидентни ситуации, би било добре всеки да бъде потготвен с минимални знания за прилагането на спешна помощ. Понякога тази помощ е решаваща както за живота на пострадалия така и за хората участвали непосредствено в инцидента.

Как бихте се почувствали ако вие сте единственивя който може да помогне на някого? Във вашите ръце е попаднал нечий живот, а вие нямате нужните знания за два го опазите?!

Нека да не се стига до фатален край и да отделим 5 минути за да научим наизуст стъпките за оказване на спешна помощ !!!

И нека не забравяме, че трябва да постъпваме така както бихме искали да постъпват другите спрямо нас. 

Вижте още:

Оказване на първа помощ на бебета под 12 месеца

Оказване на първа помощ

Как и кога се прилага изкуствено дишане?

Беше ли ви полезна тази статия?

Print Friendly and PDF

0 Коментара

Login with

Още от Здраве

Top