OTGOVORITE.BG

профил

Какви стайни растения да си вземем у дома?

Станислава Дюлгерова
Какви стайни растения да си вземем у дома?
Споделете

Ако сте сред новодомците желаещи да добавят нотка зеленина от природата в интериора на дома си, изборът на прекрасно стайно цвете е отлична алтернатива. За целта е необходимо да се запознаете с дребни детайли окло грижите и условията на стайното цвете, което бихте пожелали да стане част от вашия ежедневен свят. Ето най- популярните стайни растения и условията при които виреят.

Азалия - Много красив саксиен храст, който цъфти продължително. Развива се дбре в ниски и широки съдове при температура 18-20 градуса.  Изисква редовно поливане, но не и прекалена влага. Не понася вар и хлор във водата, затова е най-добре да се полива с вода, престояла едно денонощие.

Коледна звезда - Изисква умерено поливане и топло помещение

Хортензия - Растение с едри трайни съцветия и богата лъскава листна маса. Еднакво привлекателно е, както в саксия, така и на открито в градината. На есен поливането трябва да се намали на половина до окапването на листата. Хортензията обича сянка и добро поливане.

Мушкато - Много популярно и широко разпространено растение. Най-популярно е за окраса на балкони, прозорци и тераси, но с успех може да се отглежда както в открити лехи, така и при стайни условия.

Примула, Иглика - Продължителният и обилен цъвтеж на това растение допада на всички любители цветари.  Отглежда се на хладно, не повече от 12 градуса, близо до прозореца. Има нужда от редовно и умерено поливане.

Сенполия - Това растени е получило масово разпространение меду любителите. Цъфти през цялата година и се размножава лесно във вода. Отглежда се в топли помещения и обича светлината, но не силно слънце.

Фуксия - Предпочитано растение за домашно отглеждане. Най-правилно е зимата да се остави на покой, като за целта се прибира на хладно и се полива рядко.

Беше ли ви полезна тази статия?

Print Friendly and PDF

0 Коментара

Login with

Още от Статии от Вас

Top