OTGOVORITE.BG

профил

Сода срещу гъбични инфекции на половите органи

Otgovorite.bg
Сода срещу гъбични инфекции на половите органи
Споделете

Содата помага срещу зараза с кандида, тъй като содения разтвор е алкален, а гъбичките загиват в алкална среда, като разрушават структурата на клетките си. Обикновено гъбичните инфекции и кандидата се образуват по половите пътища най- често в резултат от хормонален дисбаланс, при употреба на някои лекарства, отслабен имунитет и пр.

Ето два варианта за прилагане на лечение със сода против инфекции на половите пътища:

  1. Вариант: Взимаме 1 ч. л. мед към нея прибавяме сода, като започваме да овалваме медът в содата докато се получи топче. Също като вагинална свещичка, образуваното топче се поставя във влагалището. Това се прави вечер след баня, преди лягане. Обикновено, още веднага се усеща действието на содата, като ако гъбичната инфекция е по- сериозна в началото ще усетите лек сърбеж и щипене. Това не бива да ви притеснява.
  2. Вриант: При този вариант се преварява 1л. вода и към нея се прибавя една супена лъжица сода. С получения разтвор се правят промивки, при жените с помощта на интимен душ се промива влагалището. Процедурата се прави на всеки час в продължение на седмица за сигурен ефект.

Полезна информация: Рецептите са изпробвани и дават положителен резултат !!!

Разгледайте още:

Сода срещу кашлица

Содата помага при зъбобол

Сода при боолки в гърлото

 

Беше ли ви полезна тази статия?

Print Friendly and PDF

0 Коментара

Login with

Още от Здраве

Top