OTGOVORITE.BG

Туршии- кулинарни рецепти

Марияна Мишева
Туршии- кулинарни рецепти
Споделете

Кулинарни рецепти за туршии. 

С идването на първите дни от есенните месеци, обикновено любителите на домашната зимнина, стартират своите приготовления. Туршията е сред основните зимнини, които приготвяме в домашни условия за да си набавим витамините от зеленчуците, които ни липсват през зимния период. Ето няколко интересни рецепти, които може да изпробвате:

Туршия от патладжан

Необходими продукти:

  • 5кг едри, месести патладжани

  • 400г сол

  • 2лъжици оцет

  • 4-5 глави чесън

  • 1-2 връзки магданоз и копър

  • 1л олио

  • Черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:

Патладжаните се измиват и без да се белят се нарязват на шайби с дебелина 1 см. Посоляват се с 400 г. соли се оставят да престоят 4-5 часа, след което се измиват. Два литра вода и 2 л. оцет се смесват, слагат се да заврат и тогава се пускат патладжаните. Врат 10 мин. и се изваждат в тава, за да изстинат по-лесно. Олиото се препържва и се оставя да изстине. Патладжаните се потапят в изстиналото олио и се нареждат в буркани, а помежду им се ръсят нарязания чесън, копър, магданоз и черен пипер. Бурканите се заливат с останалото олио, затварят се и се стерилизират 30 минути.

Разгледайте останалите кулинарни рецепти за:

  • Туршия от камби с мед
  • Пикантни патладжани
  • Пърлени чушлета
  • Печени чорбаджийски чушки
  • Хрупкави камбички

Беше ли ви полезна тази статия?

Print Friendly and PDF

0 Коментара

Login with

Още от Рецепти

Top