OTGOVORITE.BG

профил

Как да се справим с проблеми на кожата - лунички и тъмни петна?

Как да се справим с проблеми на кожата - лунички и тъмни петна?
Споделете

Луничките и петната не са заболяване, а дефект в пигментирането на кожата. Луничките се появяват при хора със светла и нежна кожа. Те се появяват по време на бременност, а напоследък зачестиха и при жени, приемащи противозачатъчни таблетки. Макар и рядко, те могат да бъдат израз на вътрешни заболявания. Какво може да се направи срещу луничките?

Лечението на луничките изисква търпение и постоянство. Въпреки, че има доста средства срещу тях, те са много упорити. Отдавна познати леки и безвреднинародни средства за премахване на лунички са: лимонов сок, лимонена киселина, оцетна киселина, разреден винен оцет, кислородна вода, сок от кромид лук, настройка на хрян в оцет, кисело мляко и други. Ето няколко съвети-рецепти за борба с луничките:

  • Лицето се мие сутрин и вечер със смес от сока на един лимон и един литър вода. Със същата смес могат да се правят влажни компреси. 
  • Лицето се навлажява 3-4 пъти днесвно в продължение на един месец през есенно-зимния сезон със смец от краставичен сок и прясно мляко.
  • Неколкократно през деня лицето се навлажнява със смец от 1 супена лъжица оцет с една чаена лъжица лимонов сок
  • Само тъмните петна се забърсват със смес от 50гр кислородна вода 12% и 3гр амоняк (непълна чаена лъжица). Върху петната могат да се поставят навлажнени със сместа памучета, като компреси, които да престоят 10-15мин.

Тези лесни за приготвяне и безвредни средства трябва да се прилагат търпеливо досатъчно дълго време за да има ефект. Ако проявите упоритост ще постигнете желаното със сигурност!

Беше ли ви полезна тази статия?

Print Friendly and PDF

0 Коментара

Login with

Още от Красота

Top