Лесна и бърза рецепта за мусака със спанак и сирене.
Ако искате да разнообразите менюто и сте почитатели на спанака, може да се спрете на една вкусна мусака от спанак и сирене. Ето и рецептата за нея:
Необходими продукти:
- 900 гр. спанак
- 2 глави лук
- 2 яйца, краве масло, олио
- 200 гр. сирене или кашкавал
- 200 мл. прясно мляко
- магданоз или копър
Начин на приготвяне:
- Почистваме и измиваме предварително лука, нарязваме го на ситни парченца, след което го задушаваме в малко мазнина и вода
- Прибавяме предварително почистения и измит ситно нарязан спанак, който също задушаваме
- Получената задушена смес оставяме леко да се охлади и към нея прибавяме настъргания кашкавал или сирене, магаданозът или копърът
- Изсипваме в подходяща тавичка и заливаме с със заливка от яйцата, прясното мляко и брашното
- Запичаме на фурна 180 градуса за окло 30 мин.
След като е готово ястието сервирате в плоска чиния, която може да декорирате с парченце магданоз и чери доматче. Мусаката от спанак върви в чудесна комбинация с кана студен айрян, за феновете на българската напитка.
Да ви е вкусно!!!
This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!
GIPHY App Key not set. Please check settings