in

Мусака със спанак и сирене

Лесна и бърза рецепта за мусака със спанак и сирене.

Ако искате да разнообразите менюто и сте почитатели на спанака, може да се спрете на една вкусна мусака от спанак и сирене. Ето и рецептата за нея:

Необходими продукти:

  • 900 гр. спанак
  • 2 глави лук
  • 2 яйца, краве масло, олио
  • 200 гр. сирене или кашкавал
  • 200 мл. прясно мляко
  • магданоз или копър

Начин на приготвяне:

  1. Почистваме и измиваме предварително лука, нарязваме го на ситни парченца, след което го задушаваме в малко мазнина и вода
  2. Прибавяме предварително почистения и измит ситно нарязан спанак, който също задушаваме
  3. Получената задушена смес оставяме леко да се охлади и към нея прибавяме настъргания кашкавал или сирене, магаданозът или копърът
  4. Изсипваме в подходяща тавичка и заливаме с със заливка от яйцата, прясното мляко и брашното
  5. Запичаме на фурна 180 градуса за окло 30 мин.

След като е готово ястието сервирате в плоска чиния, която може да декорирате с парченце магданоз и чери доматче. Мусаката от спанак върви в чудесна комбинация с кана студен айрян, за феновете на българската напитка.

Да ви е вкусно!!!

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Какво Мислиш?

1 Точка
Upvote Downvote

Написано от Alex

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Вкусни Скалички

    Тонизираща и подмладяваща маска за лицето и кожата