in

Какво да хапваме според зодията?

Според медицинската астрология, основните причини за лошо здраве са неправилното хранене и нередовния начин на живот. Тъй като всеки човек се ражда под влиянието на дадена планета, спрямо нейните правила има храни които са подходящи или неподходящи за всеки астрологичен знак. Затова тук ще разгледаме последователно всеки знак, както и препоръчителните диети в съответствие с астрологическите правила.

ОВЕН– мисловен знак който управлява главата. Най- добрата храна за мозъка са житните култури, храна от пшеница, съвсем малко месо, риба в достатъчни количества. Тонизиращите напитки се изключват. Последното приемане на храна трябва да бъде поне 2 часа преди сън.

ТЕЛЕЦ– този знак се характеризира с добър апетит. При телеца трябва да се избягва употребата на пикантна храна, която води до затлъстяване. Храни от нишесте и брашно също не са препоръчителни. Алкохол може да се употребява умерено, с изключение на бира. Сокът от лимон е полезен за гърлото.

БЛИЗНАЦИ– отново мисловен знак, на който е необходима всяка мозъчна храна, спомагаща за строежа на нервните клетки и за увеличаването на хемоглобина. Храна от животински произход, може да се употребява веднъж дневно в умерено количество. Желателно е да се консумират плодове и мляко. Преди лягане да се избягват тежки храни.

РАК– хората под знака на Рака трябва да бъдат особено внимателни и упорити в диетата си. Следва да се избягва храна, която предизвиква газове или парене в стомаха. Алохолът и бирата са нежелателни. Много е полезна чаша студена вода на гладно особено преди сън.  Не се препоръчва храна от животински произход. Най- добрата диеата са рибите, житните растения, млякото, най- вредната сладкарските изделия.

ЛЪВ– витален знак. Най- добрата диета е тази която подмладява кръвта и увеличава броя на  червените кръвни телца. Необходимо е да се избягват пикантните и възбуждащи храни и твърдо да се предържат към редовни хармонични навици. Препоръчва се вегетарианска диета.

ДЕВА– диетата е особено важна, храненето трябва да е редовно, а самата храна трябва да е добре приготвена. Необходимо е да се консумират плодове, мляко и всичко, което регулира работата на червата, но в умерено количество. Продуктите, които дразнят червата, да се избягват и да се яде само проста, добре приготвена храна.

ВЕЗНИ– хората от този знак имат нужда от лека диета: риба, дивеч, мляко. Всяка храна съдържаща захар, нишесте и бирен малз, трябва да бъде избягвана. Добри за консумация са житните продукти и яйцата, а употребата на алкохол- да се изключи. Студената вода е великолепно питие сутрин след и вечер преи сън.

СКОРПИОН– този знак трябва да избягва пикантната, възбуждаща и мазна храна. Най-добрата диета е тази която спомага за засилването на кръвта: мляко и житни култури, но в никакъв случай животински продукти и алкохол. Нищо не разстройва така възпроизводствените функции, както храните с животински произход и алкохолът. Колкото са по- малко толкова по- добре.

СТРЕЛЕЦ– този знак се нуждае от диета, укрепваща нервната система и кръвоносната система. Допуска се известно количество храна от животински произход, но алкохолът не се препоръчва. Леките закуски в следобедните часове са по- подходящи от колкото обилното хранене. Много полезно би било разходката след вечера, но последното ядене трябва да бъде дълго време преди сън.

КОЗИРОГ– поради студената природа на този знак се препоръчва месна диета, а също и храна която въздейства на кръвта и увеличава броя на червените кръвни телца. Може да се пие бира в умерени количества, необходими са различни храни и напитки, които стимулират естествените функции на тялото.

ВОДОЛЕЙ– този знак се нуждае от диета, която поддържа мозъка и нервите, а също и от храна, помагаща за циркулирането на кръвта. Храна от животински произход може да се употребява веднъж дневно; за общото здраве са полезни риба, мляко и житни растения.

РИБИ– нуждаят се от крайна предпазливост и умереност, понеже доста видове храни им вредят. Следва да избягват алкохола, да бъдат умерени в количеството погълване на храна и пиене. Необходимо е да консумират риба, мляко, храна от пшеница и всякакви храни, които укрепват кръвта.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Какво Мислиш?

1 Точка
Upvote Downvote

Написано от Alex

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Здравословна самоизолация

    Двойни Бисквити