in

Как тялото реагира на разделите?

Сбогуванията са трудни за всички. Нашите емоции бушуват и тези емоционални преживявания натрупват стрес, който има директно въздействие върху нашето тяло.Ето какво се случва с нашето тяло, когато връзката с любимия приключи.

  •  Раздразнителност и проблеми със съня

Хората са програмирани да се нуждаят от човешки допир (контакт) и когато го загубим, чувстваме болка. Нуждата за контакт се увеличава и причинява безпокойство. Изследвания на учените показват, че болката след раздяла активира същите части на мозъка, които се стимулират от зависимоста към кокаин.

  • Болка в гърдите

Изследванията показват, че след раздяла хората получават същите сигнали от нерванта система, които се асоциират с реална физическа болка. За пример, тези сигнали се изпращат, когато човек се опари. Докато болката е в ума ни, тези сигнали се превръщат в истински дискомфорт: в случая болки в гърдите или главоболие. Сърцето също не функционира така добре след романтична раздяла. Има вероятност от появата  на аритмия и сърдечна атака.

  • Проблеми с кожата

Като изключим факта, че по време на депресия хората обръщат по-малко внимания на грижата за себе си, състоянието на кожата се влошава, поради хормони на стреса. Това може да доведе до акне и дори косопад.

  •  Мускулни болки

По време на депресивни състояния, хората са по склонни към наранявания от обикновенно. Също поради стреса, могат да се появят спазми на мускулите и болки на различни места по тялото.

  • Загуба на апетит или качване на килограми

След раздяла, много от хората изпитват проблеми с апетита, но в продължителен период, разделите често водят качване на килограми. Поради стреса, клетките стават по-малко чувствителни към инсулина и тялото започва да натрупва мазнини. Качването на килограми, също може да се дължи на безсъние и липса на движение. И не на последно място, стресът нарушава работата на стомашно-чревния тракт и причинява стомашни болки.

За да се предпазите от тези ефекти и да останете позитивни, трябва да знаете, че всичко което се случва е за добро и вие можете да се справите!!!

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Какво Мислиш?

0 Точки
Upvote Downvote

Написано от Alex

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Сладки с мед

    Каква е връзката на човека с космоса и планетите?