in

Как емоционалните рани причиняват физичеси заболявания и как може да се излекува

Начинът, по който е създадена нашата система на здравеопазване е въз основа на нашите заложени умения да реагираме на опасности, които можем да видим. Влагаме огромни усилия, като САЩ харчат 3,5 трилиона долара годишно за здравеопазване. Имаме ЯМР машини с потресаваща сложност и болници, пълни с високо обучени хора.

Какви са невидимите убийци?

Цялата тази технология и опит са фокусирани върху това, което можем да видим. Физическо нараняване е очевидно, можем да погледнем счупената кост или кръвта. Бактериалните инфекции могат да бъдат забелязани доста бързо и можем да видим малките микроби под микроскоп. Нашата здравна система се справя много добре с тях. Те също са най-голямата причина за ранна смърт през 19 век. За щастие, в днешно време имаме отлични интервенции за справяне с тях.

Вече сме в 21 век и нещата се промениха драстично. От десетте водещи причини за ранна смърт, физическите наранявания и инфекции са 5-ти и 8-ми в списъка. Те всъщност са най-малкото от нашите притеснения. Нещо друго, нещо, което не можем да видим, но все пак е много мощно, ни тласка към ранна смърт.

Най-голямата причина за ранна смърт се игнорира от нашата скъпа и усъвършенствана система за здравеопазване.

Ето защо имате късмет да четете тази статия. Ще научите за многото причини, които съкращават живота на човек.

Откъде идват невидимите наранявания

На първо място трябва да разберем нараняванията, които здравната ни система не може да види. Някои от най-напредналите умове в медицината ни казват да започнем своето пътуване на неочаквано място. Кардиолозите от Американската сърдечна асоциация се справят с „най-голямото бреме за обществено здраве в Съединените щати. , кардиометаболични резултати, включително затлъстяване, хипертония, захарен диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания. ” Всяка седмица лекарите наблюдават повече американци, които умират от тези състояния, отколкото всеки друг. И колкото по-възрастни са хората, толкова по-голям е рискът им.

Кардиолозите казват, че главната причина за състоянието идва от насилието и пренебрегването ни като деца. Разкрива се природата на невидимите емоционални наранявания, тези, които здравната ни система игнорира. Те са психологически наранявания. Физическа, сексуална и емоционална злоупотреба. Емоционално или физическо пренебрежение. Да имаш родител с проблем със злоупотребата с наркотици, родител престъпник, насилие между родителите или раздяла на родители чрез развод или смърт: това са някои от най-честите психологически наранявания, които хората преживяват в детска възраст. Те са толкова мощни и оформят живота на хората до такава степен, че се появяват 60 години по-късно като лошо здраве и преждевременна смърт. Ето защо сърдечните специалисти са по-притеснени от това, което се случва със 7-годишните, отколкото от възрастните хора, които седят в чакалните си.

Как емоционалните рани увреждат нашата плът

Как става това? Как физическото насилие на 8-годишна възраст скъсява живота? Как обидните думи се превръщат в диабет? Или сексуалната злоупотреба предизвиква инфаркт 50 години по-късно? За да отговорим на това, трябва да разгледаме по от близо това, което се случва, когато детето е силно уплашено.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Какво Мислиш?

1 Точка
Upvote Downvote

Написано от Alex

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Какво представлява вътрешната енергия ЦИ?

    Здравословна самоизолация