Как можем да разнообразим сутрешната закуска с традиционни американски палачинки. Те доста се различават от класическите български палачинки по вкус и вид. Така наречените панкейк са по-малки и по-пухкави.
Необходими продукти:
- 200г брашно с набухвател
- 1ч.л. бакпулвер
- 2ч.л. фина бяла захар
- 1 средно голямо яйце
- 300мл прясно краве мляко
- 15г масло или маргарин
- слънчогледово олио
- кленов сироп или мед
Пресейте брашното и бакпулвера в голяма купа. Добавете захарта и разбъркайте.
Разбийте яйцата и млякото в подходяща кана. Вземете голям, плосък тиган, за предпочитане с незалепващо покритие.Разтопете маслото или маргарина в него и излейте в каната.
Добавете млечната смес към брашното. Разбийте добре с вилица или бъркалка, докато се получи гладко тесто без бучки.
Сложете една лъжица олио в тигана и го загрейте на средно силен котлон за 2-3 минути. Сипете няколко лъжици от тестото в тигана на отделни части така, че да не се докосват помежду си. Запържете до 3 минути. Ще видите, как в горната част започват, да се появяват мехурчета. Обърнете ги, да се запържат и от другата страна.
Консумират се топли, намазани с кленов сироп или мед.
Бананови палачинки
Разбъркайте в тестото тънки резенчета банан и сложете на тигана да се запържи на отделни порции.
This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!
GIPHY App Key not set. Please check settings