in

Как да си приготвим Американски палачинки

Как можем да разнообразим сутрешната закуска с традиционни американски палачинки. Те доста се различават от класическите български палачинки по вкус и вид. Така наречените панкейк са по-малки и по-пухкави.

Необходими продукти:

  • 200г брашно с набухвател
  • 1ч.л. бакпулвер
  • 2ч.л. фина бяла захар
  • 1 средно голямо яйце
  • 300мл прясно краве мляко
  • 15г масло или маргарин
  • слънчогледово олио
  • кленов сироп или мед

Пресейте брашното и бакпулвера в голяма купа. Добавете захарта и разбъркайте.

Разбийте яйцата и млякото в подходяща кана. Вземете голям, плосък тиган, за предпочитане с незалепващо покритие.Разтопете маслото или маргарина в него и излейте в каната.

Добавете млечната смес към брашното. Разбийте добре с вилица или бъркалка, докато се получи гладко тесто без бучки.

Сложете една лъжица олио в тигана и го загрейте на средно силен котлон за 2-3 минути. Сипете няколко лъжици от тестото в тигана на отделни части така, че да не се докосват помежду си. Запържете до 3 минути. Ще видите, как в горната част започват, да се появяват мехурчета. Обърнете ги, да се запържат и от другата страна.

Консумират се топли, намазани с кленов сироп или мед.

Бананови палачинки

Разбъркайте в тестото тънки резенчета банан и сложете на тигана да се запържи на отделни порции.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Какво Мислиш?

0 Точки
Upvote Downvote

Написано от Vanko1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Как да си направим вино у дома?

    Какво представлява вътрешната енергия ЦИ?